Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> Kutsu karulle lähetyskentälle
<empty> MP 24 – kaikkien aikojen suurimmat MP -messut
<empty> Heikot Weljet tukevat toisiaan
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

Heikot Weljet tukevat toisiaan


Turun seudulla on jo vuosia kokoontunut miesporukka, joka tarjoaa toisilleen vertaistukea ja rukousapua, kun arjen haasteet käyvät ylivoimaisiksi.

Heikot Weljet -miessolun toiminta juontaa juurensa 1990-luvun alkupuolelta, jolloin neljä miestä alkoi kokoontua säännöllisesti.

– Vaikka miesryhmiä kokoontuu paljon saunomisen tai urheilun merkeissä, me halusimme kokoontua hieman ”tärkeämpien” asioiden parissa, muistelee raisiolainen Mika Juntunen. – Eli lukisimme Raamattua ja vaihtaisimme ajatuksia.

Raamatussa sanotaan, että Hän on heikoissa väkevä. Tästä juontaa myös solun nimi Heikot Weljet.

Vastuita jakaen
Vuosien mittaan solun koko on kasvanut ja tällä hetkellä listoilla on Turun, Naantalin, Raision, Kaarinan ja Maskun alueilta noin 30 miestä, joista osa on ollut mukana alusta lähtien. Mukana on niin yrittäjiä, työntekijöitä kuin eläkeläisiäkin. Ikähaitari on 40-70 vuotta ja keski-ikä liikkuu 55 vuoden paikkeilla.

– Aktiivisia miehiä meillä on noin 10-15/kokoontuminen. Ja vaikka keski-ikä on jo tuotakin luokkaa, pitää muistaa, että aloittaessamme 1990-luvulla, me olimme vielä nuoria, Juntunen naurahtaa.

Heikot Weljet kokoontuvat aina kodeissa, useimmiten juuri Mika Juntusen olohuoneessa.

– Illan aluksi juomme kahvit, jonka jälkeen on alustus ja keskustelu. Olemme pyrkineet myös jakamaan vastuuta aluksista, etten minä koollekutsujana ole pelkästään äänessä.

Takavuosina miessolu kokoontui kahdesti kuussa, mutta koronan jälkeen tahdiksi on muodostunut kerta kuukaudessa.

Solun miehet ovat myös tehneet paljon käsillään eli ovat olleet vuosien varrella mukana monissa käytännön töitä vaativissa projekteissa mm. Turun helluntaiseurakunnan Kupiluodon leirikeskuksessa Sauvossa. Esimerkiksi vuosina 2015-2019 leirikeskukseen rakennettiin kokonaan uusi 150 neliön saunarakennus talkootyönä.

Voimaannuttavaa toimintaa
Valtaosa solun miehistä jakaa saman seurakuntataustan, mutta käytännössä ei mukaan tulemiselle ole rajoituksia. Tuoreimpien solulaisten joukossa on myös miehiä, jotka ovat tulleet uskoon lähiaikoina.

– Vai onko parempi sanoa, että usko on tullut heihin? arvuuttelee Mika Juntunen.

Heikkojen Weljien rivijäsenenä on myös Turun helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo.

– Pekalla on vapaus, ettei hänen tarvitse ottaa osaa alustuksiin vaan voi olla vapaana muiden miesten joukossa.

Asioista keskustellaan solussa varsin vapaasti, eikä kuulemma olla Juntusen kertoman mukaan ns. tiukkapipoisia.

– Armo on aina keskeisessä roolissa toiminnassamme, emmekä ole mitään Tuomion pasuunoita. Jos jollakin on vaikeuksia tai haasteita elämässään, niin solussa voi niistä avoimesti puhua ja asioiden puolesta on rukoiltu. Monta kertaa on myös whatsappin kautta tullut esirukouspyyntöjä, kun jollakin on tullut pahojakin vastoinkäymisiä.

Tietenkin isossa joukossa on aina joku puheliaampi ja joku toinen hiljaisempi, mutta Heikot Weljet -solussa on vapaus olla oma itsensä.

– On ollut hienoja hetkiä, kun olemme saaneet joukolla siunata esimerkiksi jotain syöpään sairastunutta veljeä jne.

Toki kaikenlaisessa työssä voi uupua, mutta Mika Juntunen kokee Heikkojen Weljien toiminnan voimaannuttavana, josta saa itsekin voimaa arjen haasteisiin.

Kimmo JanasYhteistyössä
CMN